Sushi Pirinač

Ingredients

  • Pirinač 1kg (Nishiki ili kimpo)
  • Voda 1,1 l

Sumes za pirinač:

  • Pirinčano sirće   1l

  • Šećer                35o gr

  • So                    11o  gr

Method of preparation

  • Pre svega jako je važno da budemo raspoloženi dok spremamo pirinač, jer hrana sve oseća :) Ona upija našu energiju i zato je jako važno da svakom našem jelu šaljemo pozitivne emocije, posebno one koje želimo da osetimo u nama :)
    Recept pročitajte dole u nastavku:

Advices

Originalni Fresh Square recept za pripremu Sushi Pirinča:

Kada smo obezbedili raspoloženje, potrebno je sipati 1 kg pirinča u veliku šerpu i oprati hladnom vodom, 6 puta tako što napunimo šerpu, promešamo i procedimo vodu iz šerpe. 

Nakon pranja pirinač ocedimo u velikoj cediljci, i prebacimo ga u odgovarajuću šerpu sa originalnim poklopcemsipati hladnu vodu i promešati pirinač tako da ravnomerno prekrije dno šerpe. Na srednjoj vatri, kuvati pirinač oko 30 min, ukoliko zafali vode po potrebe dodati.

Dok nam se pirinač kuva, pripremamo sumes za pirinač tako što ćemo zagrejati pirinčano sirće do tačke ključanja, i nakon toga postepeno dodavati šećer i so. Uporedo je potrebno mešati kako se isti ne zalepe za dno serpe. Kada se šećer i so sjedine sa sirćetom sklonimo sa vatre i ostavimo sa strane. 

Kada je sva voda isparila i pirinač je skuvan, presućemo pirinač u drugu posudu i dodati mu 1 dl sumesa. Drvenom varjačom promešamo sve dobro tako da se masa sjedini. Ostavljamo pirinač da se ohladi u otvorenoj posudi koju ćemo prekriti vlažnom krpom kako se pirinač ne bi slepio.

Komentari

Similar recipes

Find me on social networks

Youtube

@mojritual

Instagram

@mojritual

Facebook

@mojritual