Domaća Nutella

Ingredients

  • 1 1/2 šolje pečenih lešnika
  • 3 kašike kakaa
  • 1/2 šolje javorovog sirupa
  • 1/2 šolje vode ( Dodavati postepeno pa odmeriti koliko treba)

Method of preparation

Advices

Do nedavno sam verovala da je kupovna Nutella nešto čega nikada u životu ne bih mogla da se odreknem. Promenom ishrane, prelaskom na pretežno sirovu, svežu hranu, nisam bila sigurna da ću ikada uživati u hrani kao do tada.. Eh, kako sam samo pogrešila :))

Ova domaća Nutella je nešto posebno! Miris svežih pečenih lešnika sa kakaom, tekstura koja je toliko kremasta sa primesama krckavih lešnika, i bogati ukus kaka koji nadmašuje svaku topljenu čokoladu… je jedan mali raj u svakom zalogaju! Dodatno uživanje pruža činjenica da je svaki taj zalogaj bogat mnoštvom vitamina dobrih za naš organizam. Pa su tako lešnici prepuni minerala, proteina i vlakana dobrih za zdrav rad našeg srca, kao i vitamina E super hranljivih za našu kožu, kosu i nokte. Kakao, od čijih zrna se pravi čokolada, je najhranljiviji u svom neprerađenom obliku, i sadrži kalcijum, gvožđe, kalijum, vlakna, cink i antidioxante.

Tako je naša domaća nutela pravo malo bogatstvo u tegli, i ne samo što ćete uživati u njenom vernom Nutella ukusu već će i sama priprema biti prava zabava za vas i vaše mališane!

Zato lešnike u ruke i počnite, Nađa i ja čekamo vaše utiske 🙂

Komentari

Similar recipes

Find me on social networks

Youtube

@mojritual

Instagram

@mojritual

Facebook

@mojritual